La Palatul Patriarhiei din Capitală a avut loc luni, 30 mai 2016, Conferința pastoral-misionară de primăvară, la care au participat preoții și diaconii din București și din județul Ilfov. În deschiderea lucrărilor, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a citit cuvântul intitulat „Edu­cația copiilor și tinerilor – cea mai valoroasă investiție“. La conferință au participat și Preasfințiții Părinți Episcopi-­vicari patriarhali Varlaam Ploieșteanul și Ieronim Sinaitul, precum și PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureș­tilor. Tema întâlnirii care a avut loc în Aula Magna „Teoctist Patriarhul“ din Palatul Patriarhiei a fost dedicată educației religioase a tineretului creștin ortodox. Au fost prezentate trei referate de către spe­cialiști în domeniul educației religioase, care au acoperit tema din trei perspective: profesoara Cristina Benga de la Colegiul German „Goethe“ din București a vorbit despre „Predarea religiei ca artă a modelării sufletești“, conf. dr. Adrian Lemeni de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a susținut referatul „Educația religioasă a tinerilor în mediul universitar. Probleme și perspective“, părintele dr. Vasile Gavrilă, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae“-Ghica, paraclis universitar din Capitală, a vorbit despre „Educația tinerilor în organizațiile ortodoxe de tineret, azi“.

Marţi, 31 mai, a avut loc Conferința pastoral-misionară de primăvară cu preoții și diaconii din protoieriile Ploiești Nord, Ploiești Sud și Urlați, din județul Prahova, la Teatrul „Toma Caragiu“ din Ploiești. Conferința a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, care în deschidere a citit cuvântul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Educația copiilor și tinerilor – cea mai valoroasă investiție“.

Întâlnirea preoților prahoveni a avut aceeaşi temă, educația religioasă a tineretului creștin ortodox, şi a avut invitaţi aceiaşi conferențiari de la Bucureşti.

Şi în Bucureşti, şi în Ploieşti evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie și Te Deum, săvârșite de Prea­sfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon“-­Nou în București şi la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ în Ploieşti.

Clericii prezenți la conferințe au primit în dar două volume: „Dialoguri pastorale despre misiunea Bisericii în rândul tinerilor“, Editura Cuvântul Vieții, și „Sfântul Antim Ivireanul – Un ierarh misionar și martir“, Editura BASILICA.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter