Conferință națională despre patrimoniul bisericesc

Palatul Patriarhiei din București a găzduit, în perioada 28-31 mai, cea de-a 6-a ediție a Conferinței naționale „Unitate dogmatică și specific național în pictura bisericească”, cu tema: „Patrimoniul național bisericesc: Mărturie vie a unității de credință și de neam”. Marți, 29 mai, în sesiunea de deschidere din Aula Magna „Teoctist Patriarhul”, Preafericitul 
Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii 
Ortodoxe Române, a adresat cuvântul intitulat „Arta bisericească, un tezaur cultural național care trebuie conservat, îmbogățit și evidențiat”.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul cultură și patrimoniu religios al Administrației Patriarhale, prin componenta Patrimoniu religios și Comisia de pictură bisericească, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, și a prezentat spre dezbatere teme de conservare-restaurare, arhitectură bisericească, istoria artei eclesiale românești și pictură bisericească. Au participat ierarhi, preoți, membri ai Comisiei de pictură bisericească a Patriarhiei Române, arhitecți, pictori, restauratori și istorici de artă.

Dl Victor Opaschi, secretar de stat pentru culte, prezent la eveniment, a adresat felicitări Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru suita de evenimente organizate de Patriarhia Română în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, „care permit clerului, teologilor și tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române să-și însușească și să aprofundeze teme importante de credință, de istorie și de cultură creștină românească din perspectiva unității”.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns