În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din București a avut loc marți, 17 decembrie 2019, tradiționalul concert de colinde „Răsăritul cel de Sus”. În acest an, concertul a fost susținut de Corul „Cantate Domino” al Seminarului Teologic Ortodox din București și de Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale. La final, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a rostit cuvântul intitulat „Satul românesc exprimă bucuria Crăciunului prin colinde”.

Evenimentul de tradiție organizat de Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române în preajma sărbătorii Nașterii Domnului a avut loc în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a unor ierarhi români, a membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor și a unor colaboratori şi sprijinitori ai Centrului de Presă BASILICA, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și de la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din Bucu­rești, reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale și numeroși invitați.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost felicitat cu prilejul sărbătorii Sfântului Proroc Daniel, ocrotitorul spiritual al Patriarhului României, și a primit un buchet de flori din partea organizatorilor.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter