În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei din București a avut loc luni, 17 decembrie, tradițio­nalul concert de colinde „Răsăritul cel de Sus”. Vestea cea bună a Nașterii Domnului a fost cântată de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române și Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale. La final, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a adresat cuvântul intitulat „Colindele – expresie a unității de credință și de neam”.

La eveniment au participat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Epis­copii-vicari Ieronim Sinaitul și Timotei Prahoveanul, membri ai Perma­nen­ței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucu­reș­tilor, profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” și de la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din București, reprezentanți ai auto­rităților de stat centrale și locale și numeroși invitați.

Spectacolul prezentat de Camelia 
Căpitanu, realizator TRINITAS TV, a fost deschis de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române, sub bagheta pr. lect. univ. dr. Stelian Ionașcu, a Lumi­niței Guțanu Stoian și a arhid. Răzvan Constantin Ștefan.

În continuare, au interpretat colinde membrii Grupului psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, dirijat de arhid. protopsalt Mihail Bucă.

La final, întreaga asistență a interpretat, alături de membrii celor două coruri, celebrul colind „O, ce veste 
minunată”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost felicitat cu prilejul sărbătorilor Sfântului Proroc Daniel și Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul, ocrotitori spirituali ai Patriarhului României. Concertul de colinde  „Răsăritul cel de Sus” este organizat în fiecare an de Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei ­Române.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter