Colocviu al coordonatorilor de tineret în Portugalia

Coordonatorii de tineret din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale au participat la un colocviu la Lisabona, Portugalia, în perioada 16-20 februarie 2017, informează basilica.ro. Scopul întâlnirii a fost pregătirea unor acțiuni cu tinerii și a unor modalități de atragere a voluntarilor în activitățile Frăției Tinerilor Ortodocși – Nepsis.

Lucrările colocviului au fost organizate în grupuri și în plen, pe diferite tematici generate de experiența concretă din eparhii ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Au avut loc dezbateri despre principalele pro­vocări pastorale privitoare la motivarea tinerilor. Totodată, s-au căutat soluții pentru a-i solidariza pe aceștia cu acțiunile de voluntariat care li se adresează. Scopul colocviul coordonatorilor de tineret din capitala Portugaliei a fost și organizarea de activități cu tinerii și formarea de voluntari prin intermediul Frăției Tinerilor Ortodocși – Nepsis, din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

La această întâlnire, preotul Flavius Sava, coordonator de tineret din Episcopia ortodoxă română a Spaniei și Portugaliei, a susținut atelierul „Friendraising sau fundraising”, ce a avut ca temă atragerea de fonduri necesare finanțării activităților cu tinerii. Au fost identificate repere și s-au oferit soluții pentru punerea lor în practică. Discuțiile au fost raportate la contextul economic și eclesial specific fiecărei eparhii din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale. Organizată de două ori pe an, întâlnirea coor­donatorilor de tineret permite participanților să se cunoască între ei, să facă schimb de experiență și să se susțină reciproc. Aceste colocvii reprezintă o activitate de formare continuă a celor care lucrează cu tinerii. Întâlnirea precedentă a avut loc în luna octombrie a anului trecut, în Imola, Italia, iar următoarea va avea loc în octombrie 2017, în Spania.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns