Coordonatorii de tineret din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale au participat la un colocviu la Lisabona, Portugalia, în perioada 16-20 februarie 2017, informează basilica.ro. Scopul întâlnirii a fost pregătirea unor acțiuni cu tinerii și a unor modalități de atragere a voluntarilor în activitățile Frăției Tinerilor Ortodocși – Nepsis.

Lucrările colocviului au fost organizate în grupuri și în plen, pe diferite tematici generate de experiența concretă din eparhii ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Au avut loc dezbateri despre principalele pro­vocări pastorale privitoare la motivarea tinerilor. Totodată, s-au căutat soluții pentru a-i solidariza pe aceștia cu acțiunile de voluntariat care li se adresează. Scopul colocviul coordonatorilor de tineret din capitala Portugaliei a fost și organizarea de activități cu tinerii și formarea de voluntari prin intermediul Frăției Tinerilor Ortodocși – Nepsis, din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

La această întâlnire, preotul Flavius Sava, coordonator de tineret din Episcopia ortodoxă română a Spaniei și Portugaliei, a susținut atelierul „Friendraising sau fundraising”, ce a avut ca temă atragerea de fonduri necesare finanțării activităților cu tinerii. Au fost identificate repere și s-au oferit soluții pentru punerea lor în practică. Discuțiile au fost raportate la contextul economic și eclesial specific fiecărei eparhii din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale. Organizată de două ori pe an, întâlnirea coor­donatorilor de tineret permite participanților să se cunoască între ei, să facă schimb de experiență și să se susțină reciproc. Aceste colocvii reprezintă o activitate de formare continuă a celor care lucrează cu tinerii. Întâlnirea precedentă a avut loc în luna octombrie a anului trecut, în Imola, Italia, iar următoarea va avea loc în octombrie 2017, în Spania.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter