Colaborare între Școlile Doctorale de Teologie din Alba Iulia și Sofia

În perioada 18-22 martie, la Universitatea „Sfântul Clement al Ohridei” din Sofia (Bulgaria), s-a desfășurat un program Erasmus pentru formare științifică. La această manifestare academică, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia a fost reprezentată de părintele prof. dr. Mihai Himcinschi, decanul instituției, și de diac. asist. dr. Răzvan Brudiu, care au inițiat, cu acest prilej, un schimb de experiențe între Facultatea de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și instituția de învățământ teologic din capitala Bulgariei.

De asemenea, tot cu această ocazie, a fost semnat un parteneriat de colaborare între Școala Doctorală de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Școala Doctorală de Teologie din cadrul Universității „Sfântul Clement al Ohridei” din Sofia, acord în baza căruia vor putea fi organizate studii universitare de doctorat în co-tutelă.

Făcând referire la evenimentul academic aflat în desfășurare, părintele decan Mihai Himcinschi a subliniat faptul că „această acțiune este una benefică pentru cele două Facultăți de Teologie, viitorii doctoranzi ai celor două centre universitare având posibilitatea să realizeze schimburi de experiențe ca urmare a acestei colaborări”. De asemenea, cadrele didactice au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite, oficiată în paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Sofia, la care au fost prezenți studenți, masteranzi și doctoranzi din cadrul instituției de învățământ universitar, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns