Clinică pediatrică de tratare a cancerului la Galaţi

Marți, 22 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a avut o întâlnire de lucru cu Excelența Sa Peter Friedrich, ministru al landului Baden-Württemberg pentru relaţii cu Parlamentul Federal, Europa şi Afaceri Internaționale, la Villa Reitzenstein din Stuttgart. Tema centrală a întâlnirii a fost susținerea proiectului de construcţie a unei clinici de pediatrie pentru tratarea cancerului la Galaţi.

La dialogul pe tema proiectului au mai participat prof. dr. H.c. Manfred Wagner, pastor emerit și fost responsabil pentru dialogul Bisericii Evanghelice din Württemberg cu Europa de Est, Roland Wehrle, specialist în dezvoltarea de proiecte pentru spitale și director fondator al clinicii pediatrice de tratare a cancerului din Tannheim (Baden-Württemberg), și Hans Füller, expert economic, participanți activi la dezvoltarea proiectului „Galați 2020”.

În cuvântul introductiv, IPS Serafim a explicat scopul proiectului „Galați 2020”, acela de a stopa emigrația și de a favoriza crearea de locuri de muncă. Cea mai importantă inițiativă este construc­ţia unei clinici de pediatrie pentru tratarea cancerului la Galaţi.

În cadrul discuției, ministrul Peter Friedrich a declarat susținerea sa în realizarea acestei clinici de tratament special. Au fost identificați posibili parteneri care pot fi cooptați în susținerea proiectului și s-a stabilit o strategie de promovare a acestuia în vederea finanțării de către instituțiile Uniunii Europene și statul român.

Proiectul „Galați 2020” a fost inițiat în 2013 de către Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, cu concursul pastorului prof. dr. Manfred Wagner (Stuttgart) și al unor experți economici din landul Baden-Württemberg, la care s-a asociat Arhiepiscopia Dunării de Jos. Proiectul a atras deja în Galați fonduri europene de 150.000 de euro în proiecte sociale și de formare continuă.

Cea mai importantă iniția­tivă pentru „Galați 2020” este construcţia unei clinici de pediatrie pentru tratarea cancerului (Pediatric Cancer Center/PCC Galați). Inițiativa se află în stadiul de proiectare a clinicii, încre­dințată unei echipe de arhitecți germani, specialiști în construcția de clinici. În vederea acoperirii costurilor de proiectare a construcției, în valoare de 48.000 de euro, mitropolia a deschis un cont special.

Cei care doresc să afle mai multe despre dezvoltarea proiectului de construcție a clinicii pediatrice de tratare a cancerului pot consulta flyerul proiectului pe pagina de internet a mitropoliei. Proiectul poate fi susținut financiar prin viramente în contul DE91 7509 0300 0501 1678 04 deschis la Liga Bank Regensburg, cu speci­ficația „Pediatric Cancer Center/PCC Galați”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns