Cinste și onoare medicilor români la Cahul

Joi, 14 mai, în Piața Independenţei din Cahul, Republica Moldova, a avut loc festivitatea de încheiere a activității celor 10 medici români care au activat timp de două săptămâni la Spitalul Raional din Cahul, dar și în alte instituții pentru combaterea pandemiei de Covid-19, informează Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

La eveniment au participat Excelenţa Sa, doamna Anca Corfu, consulul general al României la Cahul, reprezentanți ai Consiliului raional, ai Spitalului Raional, primarul localităţii, Nicolae Dandis, și mai mulți locuitori ai municipiului Cahul. Toți au venit să mulțumească echipei de medici și să arate recunoştinţă pentru dragostea și devotamentul de care au dat dovadă în perioada petrecută în instituțiile medicale din Cahul.

Reprezentanții instituțiilor medicale au evidențiat profesionalismul și jertfelnicia medicilor români, precum și buna colaborare din această perioadă, arătând prietenia care s-a legat între medicii implicați în procesul de tratare, prevenire și combatere a suferinței pacienților infectați sau afectați de Covid-19.

Cu această ocazie, în semn de ­recunoştinţă, Preasfinţitul Părinte ­Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a mulțumit medicilor și României pentru gestul frățesc, arătând că fraţii nu au nevoie de invitație ca să meargă unii la alții, a subliniat eforturile comune ale instituțiilor din Cahul în combaterea pandemiei și rezultatele încurajatoare pentru depășirea si­tu­ației actuale. ­De asemenea, Prea­sfinția Sa a oferit ­medicilor români un dar simbolic, care să le aducă aminte de sudul Basarabiei, oferind câte o icoană și Acatistul ­Sfântului Ierarh Dionisie Erhan, un mare ierarh și un smerit slujitor la ­Altarul neamului din perioada interbelică.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns