Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, rostit la sărbătoarea Preasfintei Treimi, hramul Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, luni, 28 mai 2018

 

Sărbătoarea Preasfintei Treimi este prima sărbătoare ocrotitoare sau patronală a Centrului de Presă 
BASILICA al Patriarhiei Române, deoarece, cronologic, prima componentă a acestuia a fost Radio TRINITAS, înființat în anul 1998, urmat de Ziarul Lumina în anul 2005. A doua sărbătoare patronală a Centrului de Presă BASILICA este praznicul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou (deoarece acesta a fost înființat în 27 octombrie 2007).

Deși momentul înființării celor cinci componente ale Centrului de Presă BASILICA diferă, iar misiunea fiecăreia are mijloace specifice, totuși ele oglindesc, prin eforturi comune, viața și activitatea unitară a Bisericii Ortodoxe Române în societate.

Pentru că Biserica binevestește în lume unitatea și iubirea milostivă a Preasfintei Treimi pentru umanitate, și Centrul de Presă al Bisericii noastre (Radioul și Televiziunea TRINITAS, Ziarul Lumina, Agenția de Știri BASILICA și Biroul de presă) promovează în spațiul mediatic românesc același mesaj spiritual al Bisericii, într-o varietate de moduri.

Prin promovarea cultului ortodox și a culturii române, prin evidențierea tradițiilor populare, prin campanii media dedicate românilor din jurul granițelor și din diasporă, prin reportaje sociale și prin știri zilnice, prin mărturii și evocări, prin file din istoria neamului, prin documentare și transmisiuni în direct despre evenimente majore, prin cuvinte edificatoare, evidențiate de lumina tiparului sau publicate online, Centrul de Presă 
BASILICA al Patriarhiei Române contribuie la cultivarea și întărirea unității de credință și de neam a poporului român.

În anul 2018, în care celebrăm Centenarul Marii Uniri din 1918, sărbătoarea Preasfintei Treimi are o semnificație deosebită nu doar pentru faptul că programul Anului omagial al unității de credință și de neam a devenit programul mediatic principal al Centrului de Presă BASILICA, ci și prin faptul că se împlinesc 20 de ani de emisie neîntreruptă a postului de Radio 
TRINITAS (1998-2018) și 10 ani de activitate online a Agenției de știri BASILICA (2008-2018).

În două decenii de activitate neîntreruptă, postul de radio TRINITAS a devenit pentru foarte mulți români ceea ce și-a propus să fie încă de la început: „un radio pentru suflet”. Prin programele sale, el face cunoscută iubirea mântuitoare și sfințitoare a lui Dumnezeu în casele oamenilor, pentru ca oamenii să caute Casa iubirii veșnice a lui Dumnezeu, al cărei pridvor este Sfânta Biserică.

De 10 ani, Agenția de știri BASILICA a Patriarhiei Române este pagina de internet în care activitatea pastorală, misionară și social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române se face cunoscută prin știri și articole, documentare sau interviuri. Agenția de știri BASILICA descoperă astfel, prin cuvinte și imagini, „binele de știut” din toate eparhiile Bisericii Ortodoxe Române.

Cu prilejul sărbătorii de astăzi, înălțăm rugăciuni de mulțumire și cântări de preamărire înaintea Preasfintei Treimi pentru binecuvântarea pe care o revarsă asupra tuturor celor care lucrează în cele cinci componente ale Centrului de Presă BASILICA, desfășurând o activitate misionară utilă și tot mai apreciată de membrii Bisericii noastre.

Totodată, aducem mulțumiri tuturor eparhiilor, instituțiilor și persoanelor care au sprijinit și sprijină buna desfășurare a activităților mediatice ale Patriarhiei Române.

De asemenea, îi felicităm pe toți ostenitorii și colaboratorii din departamentele Centrului de Presă BASILICA și le mulțumim pentru fidelitatea și dăruirea pe care o arată față de Biserică și de misiunea ei în societate.

În mod deosebit, ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să trimită harul și binecuvântarea Sa peste toți ascultătorii, cititorii și telespectatorii care primesc cu bucurie, apreciază și susțin lucrarea culturală, socială și misionară a Centrului de Presă 
BASILICA al Patriarhiei Române!

Tuturor le adresăm urarea: Întru mulți și binecuvântați ani!

 

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter