Corul bărbătesc „Cantus Domini” a obținut trei medalii de aur în cadrul celei de-a 16-a ediții a Concursului-festival internațional „The Singing World”, organizat în perioada 3-8 august la Sankt Petersburg, Rusia. Cele trei medalii de aur au fost obținute, cu cel mai mare punctaj, la secțiunile „Muzică sacră”, „Coruri de cameră” și „Coruri pe voci egale”. De asemenea, a primit și premiul special pentru „Cel mai bun solist” (Andrei Predescu), respectiv „Premiul pentru popularitate”.

Ediția din acest an a Concursului-festival internațional „The Singing World” a reunit peste 60 de formații corale din 43 de țări și a fost organizată pe 11 secțiuni. Acest concurs-festival este organizat în fiecare an atât pentru a sărbători înfiin­țarea orașului de pe râul Neva – anul acesta împlinindu-se 315 ani -, cât și pentru a realiza un dialog cultural între reprezen­tanți ai artei și tradițiilor corale din diferite regiuni ale Rusiei și din alte zone ale lumii.

Corul bărbătesc „Cantus Domini” se bucură de un palmares deosebit. Dintre numeroasele premii obținute menționăm: Premiul I la Concursul Național de Muzică „George Enescu” (iunie 2012); medalii de argint (două) la Olimpiada Mondială de Coruri (World Choir Games), Cincinnati, Ohio, SUA (4-14 iulie 2012); Medalie de aur la International Choral Competition, Istanbul, Turcia (21-26 iulie 2014); Medalii de aur și argint la Festivalul Internațional „The Singing World”, Sankt Petersburg (31 iulie – 5 august 2015); Medalie de argint (două) la cea de-a 35-a ediție a Concursului Internațional Coral, Preveza, Grecia (6-9 iulie 2017).

Corul bărbătesc „Cantus Domini” este membru în Asociaţia Naţională Corală din România și a fost înființat din inițiativa unor tineri de formație teologică și/sau muzicală.

 

Distincții pentru Corul 
„Cantus Domini”

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată și rezultatele dobândite în cei 5 ani de activitate, între care se disting cele trei medalii de aur obținute în cadrul celei de-a 16-a ediții a Concursului-festival „The Singing World”, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a binecuvântat și le-a acordat diplome cu medalia omagială și comemorativă dedicate Centenarului Marii Uniri dirijorului și membrilor Corului bărbătesc „Cantus Domini”.

„Noi apreciem activitatea muzicală a teologilor pentru că este o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, ca și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare. De asemenea, Corul «Cantus Domini» face și o evidențiere a valorilor națio­nale, artistice, a calităților sufletului poporului român credincios și creator și contribuie la apropierea între Biserici-surori și între diferite națiuni. Activitatea națio­nală bisericească, dar și activitatea artistică muzicală interna­țională scot în evidență frumuse­țea și specificul unui popor și frumusețea comuniunii între popoare. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă inspire în continuare să uniți talentul cu munca, talentul este 1%, iar 99% este exercițiul, căci doar prin eforturi susținute se combat rutina și autosuficiența. Considerăm că însuși numele latinesc «Cantus Domini» – «Cântarea Domnului» este semnificativ; cântăm lui Dumnezeu Creatorul, dar scoatem în evidență și frumusețea creaturilor, mai ales a creaturilor inteligente, care sunt libere și iubitoare de Dumnezeu, semeni și valori. […] Numele latinești pe care noi le-am încurajat arată latinitatea poporului român și deschiderea spre universal a 
corurilor noastre ortodoxe ro­mâ­nești”, 
a reliefat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Dimpreună cu diploma cu medalie, dirijorul și membrii Corului bărbătesc „Cantus Domini” au primit daruri constând în cărți. De asemenea, în semn de re­cu­noștință, arhid. Răzvan-Constantin Ștefan a oferit Patriarhului României o plachetă aniversară, dedicată celor 5 ani de activitate a corului, și un buchet de flori.

„Pentru membrii Corului bărbătesc «Cantus Domini» este un eveniment emoționant și unic. Întâlnirea noastră, într-un cadru festiv, cu Preafericirea Voastră, Întâistătătorul Bisericii noastre, va rămâne întipărită pentru mult timp în memoria și în inimile noastre, dar mai ales în istoria corului nostru. […] Anul acesta corul împlinește 5 ani de la înființare, având un palmares care îl califică pentru a putea să participe alături de celelalte corale bucureștene și naționale pe scene din țară și străinătate. Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o activitate pe care sperăm să o continuăm și să o dezvoltăm, întrucât știm foarte bine că trebuie să dovedim hărnicie și perseverență”, a spus arhid. Răzvan-Constantin Ștefan, dirijorul Corului bărbătesc „Cantus Domini”.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter