În perioada 12-14 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, s-a aflat într-o vizită pastorală la München. Vineri, 12 ianuarie, a participat la recepția oficială oferită de prim-ministrul Bavariei, domnul dr. Horst Seehofer, cu ocazia Anului Nou, iar sâmbătă și duminică a oficiat Taina Sfântului Maslu, respectiv Sfânta Liturghie, în Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Domnului” și „Sfânta Parascheva” din München.

 

Din soborul slujitor, la Sfântul Maslu au făcut parte: pr. paroh Alexandru Nan, protopop al Bavariei, pr. Sergiu Rusu de la Freising, pr. Constantin Bartok de la Traunreut, pr. Marius Jidveianu de la Passau, pr. Mircea Oniga de la Innsbruck (Austria) și diaconul Marius Petrică Ciorbea. La sfârșitul slujbei, Mitropolitul Germaniei le-a vorbit celor prezenți despre minunea sfințirii apei la Bobotează și la slujba Aghesmei mici, prin care se schimbă proprietățile fizice ale apei, minuni confirmate și de studiile întreprinse de oameni de știință din diferite țări. Ierarhul a vorbit și despre o „memorie” a apei și despre rolul purificator al acesteia, nu numai în plan fizic, ci și spiritual. Mitropolitul Serafim a vorbit și despre puterea rugăciunii izvorâte dintr-o credință puternică. La sfâr­șitul serii duhovnicești, ierarhul a discutat, a binecuvântat și a făcut rugăciuni pentru persoane greu încercate de boli.
Reprezentantul Mitropoliei Grecești din Germania, arhimandritul Peter Klitsch, a adus spre închinare mai multe sfinte moaște, între care și cele ale Sfântului Luca al Crimeii, noul doctor fără de arginți.
Duminică, 14 ianuarie, după oficierea Acatistului Sfântului Luca al Crimeii, IPS Părinte Mitropolit Serafim a săvârșit Sfânta Liturghie, din sobor făcând parte pr. prof. dr. Daniel Benga, pr. paroh Alexandru Nan și diaconul Marius Petrică Ciorbea, în Biserica „Sf. Willibord” din München. La momentul predicii, pr. prof. Daniel Benga a vorbit despre virtutea recunoștinței.
La sfârșitul slujbei, IPS Părinte Mitropolit i-a îndemnat pe cei prezenți să mențină cât mai vie relația cu Hristos și le-a mulțumit pr. paroh Alexandru Nan și familiei sale pentru activitatea desfășurată în cei cinci ani de pastorație la München, prin continuarea activității pr. prof. dr. Mircea Basarab, fondatorul parohiei. Mitropolitul Germaniei și-a exprimat recunoștința pentru toate binefacerile primite de la Bunul Dumnezeu în cei aproape 25 de ani de când se află la cârma acestei mitropolii.
Părintele paroh Alexandru Nan a mulțumit apoi IPS Părinte Mitropolit Serafim pentru dragostea, purtarea de grijă și încrederea arătate în toți acești ani și tuturor cre­dincioșilor implicați în viața celei mai vechi parohii din Bavaria.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter