În perioada 29 februarie – 1 martie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Austin, Texas, SUA.

Evenimentele duhovnicești au început încă de sâmbătă seara, prin săvârșirea Vecerniei de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La final, șase membri ai Grupului psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, conduși de protopsaltul arhid. Mihail Bucă, au susținut un concert de muzică bizantină.

A doua zi, duminică, 1 martie, ierarhul a binecuvântat lucrările de renovare a bisericii și a săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia l-a hirotonit întru diacon pe teologul Gabriel Ilieș pe seama Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Austin. În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfințitul Părinte ­Mitropolit Nicolae a vorbit despre sem­nificația ­Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, numită ­Duminica iertării, ultima înainte de începutul ­Sfântului și Marelui Post. La final, ierarhul a oferit parohiei noul Antimis și a evidențiat sem­nificația acestui obiect liturgic. ­

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter