Binecuvântare pentru credincioșii români din Zagreb, Croația

În Duminica a XXI-a după Rusalii, 11 octombrie 2020, credincioșii Parohiei Ortodoxe Române din Zagreb, Republica Croația, au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de părintele Nicolae Ceruță, slujitor la această biserică românească. Cu acest prilej, a fost prăznuită anticipat și Sfânta Cuvioasă ­Parascheva de la Iași.

La slujbă au participat atât credincioși din capitala Croației, cât și oficialități ale statului, precum Constantin Mihail Grigore, ambasadorul României în Republica Croația, și Corina Mihaela Gălățanu, viceconsul la Departamentul consular de la ambasadă, ne-a transmis părintele Nicolae Ceruță.

În cuvântul de învățătură rostit, părintele Nicolae Ceruță a tâlcuit înțelesurile duhovnicești care se desprind din pasajul evanghelic rânduit, în care este relatată Pilda semănătorului (Luca 8, 5-15), și a evidențiat legătura între sămânță și dreapta mărturisire a Sfinților Părinți de la Sinodul al VII-lea Ecumenic, ca un model de pământ bine roditor.

La final, a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii locașului de cult.

Locașul de rugăciune cu hramurile „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, care deservește românii ortodocși din regiunea capitalei croate, este situat pe strada ­Voćarska Cesta și aparține Parohiei Romano-Catolice „Sfântul Petru”, anterior fiind cunoscută cu numele Kapela Svetog Ivana Krstitelja.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns