Binecuvântare la cimitirul românesc din Aletea, Ungaria

Joi, 12 septembrie 2019, la cimitirul românesc din Aletea (Elek), Ungaria, au fost binecuvântate lucrările efectuate aici în ultima vreme cu sprijinul primăriei din localitate. Acestea au constat în realizarea unui frumos pridvor din lemn, în continuarea capelei mortuare, a spațiului asfaltat și a aleilor din fața capelei și de la intrarea în cimitir, a unor instalații de irigat, dar și de iluminat, care se află în acest cimitir, în care își dorm somnul, în așteptarea învierii, românii care au trăit în această localitate, situată în apropiere de granița cu România și la 14 km de orașul Giula (Gyula).

La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria, împreună cu părintele arhimandrit Calinic Covaci, consilierul administrativ-bisericesc al episcopiei, părintele protosinghel Visarion Tuderici, secretarul eparhial, părintele Alexandru Șereș, paroh la Aletea (Elek) și Crâstor (Sarkadkeresztúr), și arhidiaconul Emanuel Văduva de la Catedrala Episcopală din Giula, precum și reprezentanți ai autorităților locale și centrale.

După alocuțiunea primarului Pluhár László, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, împreună cu ceilalți clerici prezenți, a binecuvântat, prin ungere cu untdelemn sfințit și stropire cu agheasmă, capela și pridvorul de lemn care a fost ridicat în fața ei, și a rostit o rugăciune de pomenire. Toți cei prezenți la slujbă au fost invitați la o agapă comună, oferită din partea organizatorilor la cantina şcolii.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns