Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a sărbătorit marți, 18 februarie 2020, împlinirea a 30 de ani de la hirotonia sa întru arhiereu.

 

Pentru marcarea acestui moment deosebit și pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta ­Liturghie în fosta Catedrală Episcopală din Galați, Biserica „Sfântul Ierarh ­Nicolae”, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte foști și actuali consilieri eparhiali, precum și alți preoți și diaconi. În cadrul sfintei slujbe, ­chiriarhul i-a pomenit în mod deosebit pe ierarhii care l-au îndrumat și care ­l-au hirotonit întru arhiereu, trecuți la Domnul: Patriarhul Teoctist, Mitropolitul Antonie al Ardealului, Arhiepiscopul ­Antim al Tomisului și Dunării de Jos, Episcopul-vicar Lucian al Arhiepiscopiei Tomisului și Dunării de Jos și Arhiereul-vicar Gherasim al Episcopiei Buzăului și Vrancei, precum și pe toți slujitorii, ctitorii și ostenitorii sfântului locaș, adormiți în Domnul. La Sfânta ­Liturghie au participat protoierei, preoți profesori, precum și alți preoți și credincioși.

După Sfânta Liturghie, părintele ­Eugen Drăgoi, directorul Editurii eparhiale și fostul consilier cultural, a rostit un cuvânt de felicitare și de mulțumire, în care a evocat momentul aniversat, aspecte din slujirea pastoral-misionară de 30 de ani a chiriarhului Dunării de Jos.

De asemenea, Înaltpreasfințitul ­Părinte Arhiepiscop Casian a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a subliniat frumusețea și responsabilitatea ­slujirii arhierești, dar și greutățile ei, mulțumind tuturor celor care au fost alături de Înaltpreasfinția Sa cu jertfelnicie pentru zidirea sufletească a credincioșilor din eparhie.

În continuare, în Catedrala Arhiepiscopală din oraş, Preasfinţitul Părinte ­Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a săvârşit slujba de Te Deum, ca mulţumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat peste chiriarhul Dunării de Jos şi peste eparhia pe care o păstoreşte. La sfârşitul acestei slujbe, arhiereul basarabean a dat citire cuvântului de felicitare transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de la hirotonia întru arhiereu a Arhiepiscopului Dunării de Jos şi a rostit un cuvânt de felicitare în care a elogiat activitatea dinamică şi susţinută de păstorire a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian.

În încheiere, chiriarhul Dunării de Jos a mulţumit Preasfinţitului Părinte ­Episcop Veniamin pentru cuvânt şi pentru săvârşirea slujbei de Te Deum, precum şi tuturor celor prezenţi la acest eveniment aniversar deosebit.

De asemenea, în semn de binecuvântare şi prețuire pentru lucrarea desfăşurată în parohii şi în familiile lor cu mulţi copii, trei preoţi au primit din partea chiriarhului Dunării de Jos Distincţia eparhială „Vrednicia Andreiană”, pentru clerici. Totodată, pentru sprijinul şi implicarea în lucrările de restaurare, consolidare şi înfrumuseţare a Catedralei Arhiepiscopale din Galaţi, trei ingineri filantropi au primit din partea ierarhului Dunării de Jos Distincţia eparhială „Vrednicia Andreiană”, pentru ­mireni.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter