Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei” din Würzburg, Germania, a îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului, dar și cu prilejul împlinirii a 20 de ani de existență. Momentul a fost marcat prin rugăciune, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, săvârșind Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

 

Evenimentul a reunit români din toate părțile Germaniei, precum și oficialități ale orașului. Pentru ca la momentul festiv să poată participa cât mai mulți, hramul parohiei a fost prăznuit în cel mai apropiat sfârșit de săptămână de ziua Sfântului Apostol Andrei, anume sâmbătă, 2 decembrie. Biserica „Sfânta Barbara”, unde românii se adună de obicei la slujbele parohiale începând din acest an, a îmbrăcat haine de sărbătoare, înfățișân­du-se ca o adevărată catedrală, atât prin dimensiunile sale, cât și prin prezența ierarhului și a multor preoți și diaconi, a corului și a credincioșilor. La Sfânta Liturghie arhierească au slujit sub protia Înalt­preasfințitului Părinte Serafim 22 de preoți și diaconi, în special din Bavaria, dar și din alte landuri ale Germaniei.

După Sfânta Liturghie arhierească, Mitropolitul Serafim a apreciat activitatea părintelui paroh Ghelasie și a întregii parohii din Würzburg pentru atașa­mentul deosebit al acestora în slujirea lui Dumnezeu. Amintind de viața misionară și moartea martirică a Sfântului Apostol Andrei, care a trecut și prin Dobrogea de azi, ierarhul a făcut referire la apostolatul la care sunt chemați tot la fel de mult și astăzi toți creștinii. În încheiere, Mitropolitul Serafim a oferit distincțiile „Gramata de binefăcător” domnului Christian Schuhardt, primarul orașului Würzburg, și prelaților Dr. Jürgen Vorndran, decan romano-catolic al capitalei Franconiei Inferioare, și Friedrich Vystrcil, paroh al Parohiei „Sfânta Barbara”, pentru susținerea comunității românești în demersurile ei de a obține un spațiu mai potrivit pentru slujbele ortodoxe, în încăpătorul locaș bisericesc construit la începutul secolului XX.

La împlinirea a 20 de ani de la înființarea parohiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de felicitare, care a fost citit de părintele Alexandru Nan, protopop al Bavariei.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter