Aniversare în parohia românească din Würzburg

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei” din Würzburg, Germania, a îmbrăcat haine de sărbătoare cu prilejul sărbătoririi ocrotitorului, dar și cu prilejul împlinirii a 20 de ani de existență. Momentul a fost marcat prin rugăciune, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, săvârșind Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

 

Evenimentul a reunit români din toate părțile Germaniei, precum și oficialități ale orașului. Pentru ca la momentul festiv să poată participa cât mai mulți, hramul parohiei a fost prăznuit în cel mai apropiat sfârșit de săptămână de ziua Sfântului Apostol Andrei, anume sâmbătă, 2 decembrie. Biserica „Sfânta Barbara”, unde românii se adună de obicei la slujbele parohiale începând din acest an, a îmbrăcat haine de sărbătoare, înfățișân­du-se ca o adevărată catedrală, atât prin dimensiunile sale, cât și prin prezența ierarhului și a multor preoți și diaconi, a corului și a credincioșilor. La Sfânta Liturghie arhierească au slujit sub protia Înalt­preasfințitului Părinte Serafim 22 de preoți și diaconi, în special din Bavaria, dar și din alte landuri ale Germaniei.

După Sfânta Liturghie arhierească, Mitropolitul Serafim a apreciat activitatea părintelui paroh Ghelasie și a întregii parohii din Würzburg pentru atașa­mentul deosebit al acestora în slujirea lui Dumnezeu. Amintind de viața misionară și moartea martirică a Sfântului Apostol Andrei, care a trecut și prin Dobrogea de azi, ierarhul a făcut referire la apostolatul la care sunt chemați tot la fel de mult și astăzi toți creștinii. În încheiere, Mitropolitul Serafim a oferit distincțiile „Gramata de binefăcător” domnului Christian Schuhardt, primarul orașului Würzburg, și prelaților Dr. Jürgen Vorndran, decan romano-catolic al capitalei Franconiei Inferioare, și Friedrich Vystrcil, paroh al Parohiei „Sfânta Barbara”, pentru susținerea comunității românești în demersurile ei de a obține un spațiu mai potrivit pentru slujbele ortodoxe, în încăpătorul locaș bisericesc construit la începutul secolului XX.

La împlinirea a 20 de ani de la înființarea parohiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de felicitare, care a fost citit de părintele Alexandru Nan, protopop al Bavariei.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns