Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 18 noiembrie 2015, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Domnul ambasador a subliniat că este pentru prima oară în cariera sa când îşi desfăşoară misiunea diplomatică într-o ţară ortodoxă şi a exprimat interesul de a cunoaşte mai bine istoria, rolul şi contribuţia Bisericii Ortodoxe Române în societatea românească. Excelenţa Sa, Domnul Ambasador Hans Klemm, a evidenţiat trei priorităţi ale mandatului său: securitatea şi strategii de apărare ale României, promovarea democraţiei, inclusiv a libertăţii religioase şi promovarea prosperităţii prin schimburi comerciale şi investiţii.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al SUA la începutul misiunii sale diplomatice în România şi a apreciat relaţiile foarte bune dintre cele două state, România şi Statele Unite ale Americii. Patriarhul României a mulţumit înaltului oaspete pentru ospitalitatea manifestată de poporul american faţă de românii stabiliţi de-a lungul timpului pe continentul american şi a subliniat că, pentru noi, democraţia se fundamentează mai întâi pe valorile evanghelice ale demnităţii umane, dreptăţii sociale şi solidarităţii comunitare la nivel naţional şi internaţional.

În acest context, Preafericirea Sa a menţionat ca prioritate a misiunii Bisericii intensificarea legăturii vieţii spirituale cu lucrarea social-caritabilă şi educaţională. În acest sens, Patriarhul României a menţionat că una dintre problemele grave care afectează în prezent numeroase familii de români este fenomenul migraţiei. De aceea, între cele peste opt sute de instituţii şi proiecte sociale derulate de Biserica Ortodoxă Română, se distinge programul Alege şcoala! desfăşurat la nivel naţional cu scopul prevenirii şi reducerii abandonului şcolar.

În timpul întrevederii, a fost subliniată şi importanţa unei mai bune cunoaşteri reciproce prin burse de studii şi vizite de lucru ale studenţilor şi profesorilor de teologie ortodoxă în America.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns