Ambasadorul Mexicului în România în vizită la Reședința Mitropolitană din Cluj-Napoca

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, l-a primit joi, 18 noiembrie, la Reședința Mitropolitană din Cluj-Napoca, pe Excelența Sa José Guillermo Ordorica Robles, ambasadorul Statelor Unite ­Mexicane în România. În cadrul întâlnirii, ambasadorul José Guillermo Ordorica Robles l-a prezentat Înalt­prea­sfințitului Părinte Mitropolit Andrei pe noul consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Cluj-Napoca, Dorin Zăgrean. Excelența Sa a afirmat că este important să existe dialog cu Biserica pentru binele comun al societății, ­subliniind rolul Întâistătătorului Eparhiei Clujului pentru ­bunăstarea comunității.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul ­Părinte Mitropolit Andrei l-a felicitat pe noul consul onorific, Dorin Zăgrean, și i-a urat spor în noua misiune diplomatică. Totodată, ierarhul a prezentat delegației un scurt istoric al eparhiei. Printre subiectele discutate în cadrul întrevederii, Excelența Sa José Guillermo Ordorica Robles a vorbit despre dialogul bilateral al Mexicului cu România prin intermediul Uniunii Europene, evidențiind faptul că Mexicul este un stat federal laic, cu valori creștine, iar cele două state împărtășesc valori comune, printre care se numără de­mo­crația, libertatea, dreptatea, pacea și libertatea religioasă.

La întâlnire au mai participat Benito Jiménez Sauma, șeful Cancelariei ­Ambasadei Statelor Unite ale Mexicului în România, și pr. conf. dr. Cristian Sonea, titularul Catedrei de misiologie din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, traducătorul întâlnirii.