Ambasadorul Federaţiei Ruse în vizită la Patriarhia Română

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în ziua de miercuri, 10 iunie 2015, la Reşedinţa Patriarhală, pe Excelenţa Sa Domnul Oleg Malghinov, Ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Domnul ambasador a mulţumit pentru primire şi a exprimat speranţa intensificării la nivel internaţional a conlucrării dintre factorii responsabili în promovarea păcii şi stabilităţii în lume. În acest sens, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a apreciat rolul important pe care Bisericile Ortodoxe îl au prin valorile spirituale pe care le împărtăşesc în păstrarea unui climat de pace şi înţelegere între popoare. Domnul Ambasador Oleg Malghinov a subliniat bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română şi a menţionat necesitatea manifestării solidarităţii cu acele comunităţi creştine aflate în zone de conflict în diferite regiuni ale lumii.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat continuitatea relațiilor frățești dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Rusă, fundamentate pe adevărul de credinţă şi valorile creştine mărturisite permanent, mai ales în lumea de astăzi, aflată într‑o profundă criză spirituală. Patriarhul României a apreciat importanţa susţinerii şi încurajării de către cultele religioase a cooperării şi a dialogului în rezolvarea diferendelor, pentru promovarea păcii sociale şi a bunei înţelegeri între comunităţi de credinţe religioase diferite. Preafericirea Sa a apreciat conlucrarea cultelor recunoscute din ţara noastră, reunite în Consiliul Consultativ al Cultelor din România, atât în menţinerea unui climat de pace socială, cât şi pentru apărarea vieţii, a demnităţii umane, a familiei tradiționale şi a educaţiei religioase. Patriarhul României a subliniat importanţa implicării laicilor în misiunea Bisericii astăzi şi a folosirii unor metode actuale în pastoraţie, cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine în societate. În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a făcut referire la implicarea recentă a laicilor în susţinerea predării orei de religie în învăţământul public din România.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns