Ajutor continuu oferit de Patriarhia Română celor afectaţi de pandemie

Biserica Ortodoxă Română a continuat ampla sa acțiune caritabilă desfășurată în contextul pandemiei până în momentul ridicării „stării de urgență” și începutul „stării de alertă” (15 mai 2020), oferind ajutor concret și diversificat, la nivel de parohii și eparhii, persoanelor vârstnice și sărace, bolnave sau cu dizabilități, celor aflați temporar în izolare sau în carantină, precum și unor spitale confruntate cu lipsa unor echipamente medicale.

Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române, în perioada 28 aprilie – 4 mai 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de încă 2.273.189 de lei, sumă care se regăseşte în cei 17.149.663 de lei, sprijinul oferit la nivelul întregii Patriarhii până în prima decadă a lunii mai. În perioada 11-17 mai 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de încă 1.979.844 de lei.

Rezultatul total al ajutorului oferit până la ­finalul lunii mai la nivelul întregii Patriarhii ­Române este de 20.896.872 de lei, potrivit datelor Biroului de presă al Patriarhiei Române. Acesta reflectă sprijinul concret și constant oferit de Biserica Ortodoxă Română societății românești care continuă lupta împotriva pandemiei și a consecințelor sociale ale acesteia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns