Delegați ai asociațiilor și fundațiilor membre ale Federației Filantropia și consilierii sectoarelor social‑filantropice eparhiale din cadrul Patriarhiei Române s‑au întrunit în perioada 7‑8 mai la Centrul național pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae“ din Capitală. În cadrul Adunării Generale s‑au analizat activitatea pe anul 2014, noile propuneri privind activitățile viitoare, dar și perspectivele privind accesarea de fonduri europene pentru sprijinirea lucrării social‑filantropice a Bisericii.

Ședința Adunării Generale a Federației Filantropia, care a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Epis-cop‑vicar patriarhal, a fost precedată de ședința Consiliului director. „În cadrul ședinței Consiliului director s‑a prezentat activitatea Federației Filantropia pe anul 2014 și s‑au discutat propunerile concrete ale membrilor Consiliului director cu privire la recomandările Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, date în urma analizării activității Federației Filantropia în sesiunea de lucru din luna februarie 2015, și propunerile Consiliului director în legătură cu activitățile federației în perioada următoare. În cadrul Adunării Generale s‑a prezentat bilanțul activității din anul 2014 și s‑au discutat propunerile Consiliului director legate de situația Federației Filantropia din punct de vedere financiar și patrimonial, dar și propuneri pentru activitățile viitoare“, a precizat pr. Dorel‑Nicolae Moțoc, directorul executiv al Federației Filantropia.

„Se analizează un document extins legat de implicarea Federației Filantropia, începând din anul 2009, în sprijinirea lucrării social‑filantropice a eparhiilor și a organizațiilor membre ale Federației Filantropia și, fiind oarecum un moment de bilanț, se discută și se analizează modalitatea concretă prin care organizațiile membre ale Federației Filantropia și eparhiile doresc să se implice în atragerea de fonduri europene, în perioada de programare 2014‑2020. În acest sens, este pregătit un document în care au fost prezentate, comparativ, posibilitățile de accesare atât la nivel de eparhii, cât și la nivel de ONG‑uri. De asemenea, se va face un inventar al ariilor principale de interes în ceea ce privește implicarea în atragerea de proiecte. Pe ordinea de zi mai sunt menționate și o serie de activități, discuții și analize legate de vizibilitatea lucrării social‑filantropice, precum și de o serie de noi inițiative, care au fost aprobate de Permanența Consiliului Național Bisericesc și care vor primi feedback în ceea ce privește modalitatea de implicare la nivel eparhial. Pe parcursul celor două zile ale Adunării Generale, împreună cu părinții consilieri de la sectoarele social‑filantropice eparhiale, dorim să creionăm un program‑cadru, în funcție de care să se dezvolte activitățile comune viitoare“, a mai spus directorul executiv al Federației Filantropia.

Federația Filantropia cuprinde 24 de asociații și fundații din cuprinsul eparhiilor din țara noastră, dar își propune și implicarea organizațiilor eparhiilor din diaspora, în calitate de membri ai Federației Filantropia, în parteneriate transnaționale.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter