Adunarea Generală a Federației Filantropia la Iași

Membrii Adunării Generale a Federației Filantropia a ­Patriarhiei Române s-au întrunit în ședință de lucru la Iași în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, discutându-se în cadrul acesteia aspecte privind planificarea strategică a organizaţiei. Evenimentul a inclus și Adunarea anuală a consilierilor eparhiali ai sectoarelor social-filantropice din Patriarhia Română și a cuprins un bogat program de întruniri în cadrul cărora a fost analizată activitatea federației și a asociațiilor membre, fiind stabilite și proiectele pentru anii următori.

Luni, 31 octombrie, la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iași a avut loc întâlnirea Comitetului director al federației, prezidată de părintele consilier patriarhal Ciprian-Ion Ioniță, președinte al organizației. În aceeași zi, participanții au audiat o prelegere susținută de arhid. lect. dr. Adrian Sorin Mihalache, intitulată „Spiritualitatea creștină în asistența socială – cercetări medicale și reflec­ții filocalice despre prezentul și viitorul lucrării filantropice a Bisericii”.

În ziua următoare, membrii Adunării Generale a federației s-au întrunit în ședință de lucru în Sala „Iustin Moisescu” a Muzeului Mitropolitan din Iași, care a fost precedată de săvârșirea unei slujbe de Te Deum. Întrunirea a fost structurată în două sesiuni, pe trei direcții de lucru: misiune și viziune, servicii sociale, respectiv obținerea de fonduri și sustenabilitatea proiectelor federației. Au fost purtate discuții privind actualizarea planurilor strategice ale federației și ale asociațiilor membre care dispun de astfel de planuri, precum și de realizarea unor proiecte strategice similare pentru celelalte organizații membre. Totodată, au fost stabilite planificările pentru următoarele trei Adunări Generale. În același context, s-a discutat și despre realizarea unui proiect de buget până la finalul acestui an. De asemenea, au fost analizate oportunitatea aderării Federației Filantropia la Eurodiaconia şi aderarea Asociației „San Lorenzo dei Romeni” din Italia în cadrul federației, pentru care a fost emis un acord de principiu.

În a doua parte a zilei, în aceeași sală a avut loc Adunarea anuală a consilierilor de la sectoarele social-filantropice ale eparhiilor din Patriarhia Română, în care s-au făcut aprecieri privind implicarea eparhiilor în criza refugiaților ucraineni, precum și alte proiecte.

Ultima zi a fost dedicată vizitării mai multor centre social-filantropice și ­medicale din Iași.