Adunarea Generală a Federației Filantropia, la București

Membrii Federației Filantropia s-au reunit în Adunare Generală joi, 12 martie 2020, în sala de conferințe a Centrului național pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din Capitală

 

În cadrul sesiunilor de lucru la care au participat reprezentanții asociațiilor și organizațiilor ­membre ale Federației Filantropia au fost prezentate rezultatele finale ale proiectelor desfășurate în anul 2019, precum și stadiul proiectelor aflate în implementare de către organizațiile membre ale fede­rației. „Pe ordinea de lucru a fost, în primul rând, prezentarea acti­vității administrative și financiare a Federației Filantropia. Cele mai importante activități care s-au desfășurat în anul 2019 au fost încheierea proiectului «Politici publice alternative în domeniul sănătății», finanțat prin fonduri europene, și proiectul «FOCUS – program de îmbunătățire a competențelor asis­tenților sociali», finanțat prin Erasmus+, precum și finalizarea proiectului de ­telemedicină «Sănătate la un click distanță», finanțat de retailerul Profi”, a spus părintele Ciprian Ion Ioniță, consilier patriarhal la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române.

Federația Filantropia reunește 23 de organizații nonguvernamentale cu profil social din cuprinsul Patriarhiei Române care furnizează servicii pentru persoane aflate în dificultate din diferite categorii sociale. „Avem 23 de membri care reprezintă ONG-urile cele mai reprezentative ale Patriarhiei Române în domeniul social din întreg cuprinsul țării. Avem și eparhii care nu fac parte din federație, dar astăzi s-a mai alăturat un ONG din Episcopia Hușilor, reprezentat de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi. Anul acesta ne propunem din nou să aplicăm pentru finanțări din fonduri europene. Am depus deja trei proiecte: «Politici publice ­alternative pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială»; proiectul «Servicii integrate pentru dezvoltarea comunităților rurale din județul Ilfov» – proiect ce se axează mai mult pe partea de telemedicină, și proiectul «R.AN – ­Romanian Ageing Network» – acțiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile, finanțat prin Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Datorită faptului că Federația ­Filantropia este și furnizor de formare, am depus deja actele pentru autorizarea cursului de consilier în domeniul adicțiilor”, a mai spus pr. consilier ­patriarhal Ciprian Ion Ioniță.

La Federația Filantropia a aderat și o asociație a Episcopiei Hușilor, reprezentată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi. „În anul 2018, în Episcopia Hușilor s-a înființat Asociația Filantropia Ortodoxă Huși pentru a veni în ajutorul celor care sunt în nevoi pe raza județului Vaslui. Pe parcurs am reușit să dezvoltăm mai multe servicii sociale, centre de zi pentru copii și servicii de îngrijire pentru persoane ­vârstnice la domiciliu. Anul acesta avem în plan să deschidem și alte așeză­minte sociale pentru a veni în ajutorarea celor care au nevoie de sprijinul concret al ­Bisericii. Astăzi, am intrat în Federația Filantropia din dorința ca împreună cu ­celelalte asociații din cadrul Patriarhiei Române să putem să dezvoltăm o activitate social-filantropică eficientă. Ne dorim să învă­țăm din experiența celorlalte ONG-uri ale Patriarhiei și să putem pune în practică ceea ce învățăm acolo unde desfășurăm activitatea în cadrul Episcopiei Hușilor”, a arătat pr. consilier eparhial Vladimir ­Beregoi.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns