Adunarea Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România la Mănăstirea Cășiel

La Mănăstirea Cășiel, judeţul Cluj, a avut loc lucrările Adunării Generale a Fe­derației Organizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România, organizată cu scopul de a căuta perspectivele imediate și pe termen lung ale federației. Între subiectele dezbătute în cadrul lucrărilor Adunării Generale a Federației Or­ganizațiilor Ortodoxe Pro-Vita din România au fost: avortul și con­secințele sale, pericolul orelor de educație sexuală în școli, pericolul legalizării parteneriatelor civile și a căsătoriilor între persoanele de același sex, atacurile asupra o­rei de religie și pericolul obli­ga­tivității administrării vaccinurilor.

Ședința de deschidere, din 7 au­gust, a debutat în prezența În­altpreasfințitului Andrei, Ar­hie­­pis­copul Vadului, Feleacului și Clujului şi Mi­tropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, și a membrilor Organizațiilor Pro-Vita. IPS Mitropolit Andrei a explicat cu această ocazie faptul că familia creștină este în destrămare, iar rezolvarea acestei situații poate fi realizată doar prin credință, rugăciune și viață curată.

Părintele Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, a afirmat în cadrul ședinței că toți membrii familiei au nevoie de sprijin și a propus legi în favoarea vieții, ca soluție la criza familiei.

Persoanele care au mai susţinut conferințe în cadrul evenimentului au fost conf. dr. Sebastian Moldovan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, ale cărui lucrări se axează pe tema „Cultura orga­nizațională pentru viață“, jurnalista Irina Nastasiu, cu lucrarea „Copiii și provocările societății contemporane“, și dr. Mir-
cea Pușcașu, care a abordat te­ma „Vaccinurile – o perspectivă știin-țifică, ortodoxă“.

Lucrările Adunării Generale s-au încheiat pe 8 august cu Sfânta Liturghie, oficiată în biserica Mănăstirii Cășiel.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns