În zilele de 10 și 11 mai au avut loc, la sediul din Nürnberg al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, două evenimente importante pentru clerul și parohiile românești din Arhiepiscopia Germaniei, Austriei și Luxemburgului. Vineri seara, după ce ierarhii eparhiei s-au întâlnit în ședință de lucru cu protopopii, s-a desfă­șurat conferinţa preoţească anuală prezidată de către IPS Mitropolit Serafim, invitat fiind părintele ieromonah Savatie Baștovoi. Sâmbătă, după Sfânta Liturghie în sobor, Mitropolitul Serafim a prezidat a 25-a Adunare eparhială, în pre­zența ierarhilor și a reprezen­tanților clerici și mireni din parohii.

Evenimentul a fost precedat de întâlnirea de lucru a IPS Părinte Mitropolit Serafim și a PS Părinte Episcop-vicar Sofian Brașoveanul cu cei șapte protopopi din arhiepiscopie, în cadrul căreia au fost discutate probleme de ordin pastoral, misionar, catehetic și de pregătire continuă a clerului. „Ca în fiecare an, în seara din ajunul Adunării eparhiale, preoții au participat la Taina Sfântului Maslu în sobor, timp în care chiriarhul s-a aflat într-o ședință cu doamnele preotese. Momentul central al serii de vineri a fost conferința ierom. Savatie Baștovoi, care a ținut un cuvânt pornind de la tema «A trăi ortodox în Occident»” (Mt. 18, 20), ne-a declarat ierom. Ioan Popoiu, consilier eparhial.

Sâmbătă, 11 mai, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltprea­sfinţitul Părinte Mitropolit Serafim împreună cu Prea­sfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, și Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Sofian Brașoveanul, înconjuraţi de soborul preoților și diaconilor arhiepiscopiei. „În continuare, conform articolului 21 din Statutul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord (KdöR), membrii Adunării eparhiale (clerici și mireni din cele peste 130 de parohii și filii ale Arhiepiscopiei) s-au aflat în şedinţă de lucru, în cadrul căreia au fost abordate: raportul general de activitate pastoral-misionar pe anul 2018 şi perspective misionare pentru 2019, rapoartele departamentelor: financiar, liturgic, educaţie şi cateheză, tineret, misiune şi tipărituri, asistenţă socială și penitenciare, precum și planul de buget pe anul 2019”, a mai spus părintele Ioan Popoiu.

La finalul întâlnirii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Serafim a mulțumit tuturor preoților și celorlalți slujitori ai comunităților parohiale locale pentru dăruirea lor, binecuvântându-le activitatea în slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter