Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de existență, Academia Ortodoxă din Creta, Grecia, a organizat mai multe manifes­tări aniversare în perioada 2-4 octombrie 2018. La aceste evenimente ce s-au desfășurat în Kolimbari au participat întâistătători și delegați de-ai Bisericilor Ortodoxe surori. Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

La momentul aniversar al Academiei Ortodoxe din Creta au participat Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului; Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului; Preafericitul Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului; Preafericitul Părinte Anastasie, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Albaniei; Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Cretei, Preasfințitul Părinte Episcop Andrei de Suprsal din partea Bisericii Ortodoxe a Poloniei; ierarhi din Arhiepiscopia Cretei, precum și alți invitați. Din partea Consiliului Mondial al Bisericilor a participat părintele prof. dr. Ioan Sauca, director al Institutului Ecumenic din Bossey.

Manifestările au început marți, 2 octombrie, la sediul Academiei Ortodoxe din Creta, unde, în prezența ierarhilor și a membrilor din comitetul de conducere, a avut loc o ședință de lucru în care s-au făcut propuneri pentru viitor și s-au ales noi membri. În după-amiaza aceleiași zile, în localitatea Sirikari, aproximativ 80 km de Chania, a avut loc slujba de sfințire a noii biserici cu hramul „Sfântul Nichifor Leprosul” – originar din acest loc – oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, în prezența președintelui Greciei și a ierarhilor. În cursul serii s-au inaugurat o nouă aripă a Așezământului pentru bătrâni „Annasakion”, aflat în grija Mitropoliei de Kisamos și Selini, şi noul muzeu bisericesc al mănăstirii.

În calitate de delegat al Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, doriri de bine și de succes pentru viitor acestei instituții prestigioase a Bisericii, ce desfășoară o bogată activitate misionară, interconfesională și de cunoaștere a valorilor Ortodoxiei ecumenice și care, în 2016, a găzduit lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe.

A fost prezent și președintele Greciei, dl Procopios Pavlopulos, care a rostit un cuvânt în care a subliniat rolul Bisericii Ortodoxe în viața societății contemporane și provocările la care aceasta trebuie să facă față.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter