În Arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic a fost organizată cea de-a XX-a ediție a Congresului NEPSIS al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, în perioada 3-6 octombrie 2019. La ediția aniversară a evenimentului au participat peste 150 de tineri din Spania, Danemarca, Portugalia, Anglia, Irlanda, Franța, Elveția, Germania, Belgia, Italia și România, alături de tineri din Insulele Canare, se arată pe site-ul episcopia-italiei.com.

 

În mijlocul tinerilor s-au aflat patru ierarhi ai Sinodului acestei mitropolii din diasporă: Înalt­preasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale; Prea­sfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei; Prea­sfințitul Părinte Atanasie de
Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și Prea­sfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Tinerii au avut posibilitatea să descopere frumusețile Insulelor Canare, apoi au participat la mai multe conferințe și ateliere, tema centrală a întâlnirii din acest an fiind problematica trăirii credinței într-o lume virtuală și digitalizată.

Alături de tinerii participanți, ­ierarhii și preoții români, au fost prezente și oficialități ale corpului ­diplomatic din România și Spania: Natalia Elena Intotero, ministru delegat pentru românii de pretutindeni; Gabriela Dancău, ambasadorul ­României în Regatul Spaniei; consulul Alina Elena Râmaru de la ­Consulatul onorific al României în Insulele Canare.

Congresul s-a încheiat duminică, 6 octombrie 2019, prin săvârșirea Sfintei Liturghii arhi­erești la care au participat cei peste 150 de tineri ai Frăției NEPSIS.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter