A XX-a ediție a Congresului NEPSIS

În Arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic a fost organizată cea de-a XX-a ediție a Congresului NEPSIS al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, în perioada 3-6 octombrie 2019. La ediția aniversară a evenimentului au participat peste 150 de tineri din Spania, Danemarca, Portugalia, Anglia, Irlanda, Franța, Elveția, Germania, Belgia, Italia și România, alături de tineri din Insulele Canare, se arată pe site-ul episcopia-italiei.com.

 

În mijlocul tinerilor s-au aflat patru ierarhi ai Sinodului acestei mitropolii din diasporă: Înalt­preasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale; Prea­sfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei; Prea­sfințitul Părinte Atanasie de
Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și Prea­sfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

Tinerii au avut posibilitatea să descopere frumusețile Insulelor Canare, apoi au participat la mai multe conferințe și ateliere, tema centrală a întâlnirii din acest an fiind problematica trăirii credinței într-o lume virtuală și digitalizată.

Alături de tinerii participanți, ­ierarhii și preoții români, au fost prezente și oficialități ale corpului ­diplomatic din România și Spania: Natalia Elena Intotero, ministru delegat pentru românii de pretutindeni; Gabriela Dancău, ambasadorul ­României în Regatul Spaniei; consulul Alina Elena Râmaru de la ­Consulatul onorific al României în Insulele Canare.

Congresul s-a încheiat duminică, 6 octombrie 2019, prin săvârșirea Sfintei Liturghii arhi­erești la care au participat cei peste 150 de tineri ai Frăției NEPSIS.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns