A fost sfințit sediul Protoieriei Sector 6 Capitală

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit joi, 18 februarie, noul sediu administrativ al Protoieriei Sector 6 Capitală. La slujba de sfințire și inaugurare a noului sediu al Protoieriei Sector 6 Capitală, de pe bulevardul Uverturii din București, au participat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor; părintele Dumitru Ștefănescu, consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor; părintele Costel Burlacu, protoiereu al Protopopiatului Sector 6 Capitală; părintele Vasile Dumitru, protoiereu al Protopopiatului Sector 5 Capitală; părintele Florin Busuioc, protoiereu al Protopopiatului Sector 3 Capitală, preoți din sectorul 6 al Bucu­reștilor; angajații Protoieriei Sectorului 6, reprezentanți ai Primăriei, ai Consiliului local și ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 (DGASPC).

„Felicităm pe cei care s-au ostenit sau au contribuit financiar și material la realizarea acestui nou sediu al Protoieriei Sector 6 Capitală, și ne rugăm lui Dumnezeu să fie aici desfășurată o lucrare ziditoare de suflete, dar și o lucrare de încurajare socială, pentru că noi legăm întotdeauna spiritualitatea cu lucrarea socială. Orice sfințire de biserică și de casă este o lucrare de binecuvântare asupra celor care lucrează acolo, dar și asupra zonei respective. Considerăm că proximitatea aceasta între sediul Protoieriei Sector 6 și Centrul Multi­func­țional de Sănătate «Sfântul Nectarie», unde se află și o capelă, este o lucrare misionară și o cooperare frumoasă, deodată spirituală și socială“, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

După slujba de sfințire, Preafericirea Sa a acordat rangul de iconom stavrofor părintelui Iustin Manta, secretar al Protopopiatului Sector 6 Capitală. În semn de apreciere, Patriarhul Ro­mâniei a acordat următoarele distincții: Ordinul „Sfântul Ște­fan cel Mare“ pentru clerici părintelui protoiereu Costel Burlacu; Ordinul „Sfântul Ștefan cel Mare“ pentru mireni lui Rareș Mănescu, primar al sectorului 6, și lui Marius Lăcătuș, director general al DGASPC Sector 6; Diploma omagială „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul“ Gabrielei Schmu­tzer, director general adjunct al DGASPC Sector 6. Pentru noul sediu al protoieriei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, Biblia în format mare și mai multe cărți de folos liturgic, pastoral și teologic, apărute recent la Editurile Patriarhiei Române, iar preoților și celor prezenți la acest moment de rugăciune le-a dăruit iconițe cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos.

„Este o zi de bucurie și binecuvântare pentru că înscriem în cartea istoriei Protoieriei Sector 6 Capitală unul dintre obiectivele importante pe care Preafericirea Voastră ni le-ați încredințat. De asemenea, ne-ați dat ascultarea să întărim relațiile cu auto­ri­tă­țile locale, care iată prind contur și în urma acestei sfințiri. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și imboldul de a sluji în ogorul Domnului“, a spus părintele protoiereu Costel Burlacu.

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, a vizitat și capela Centrului Multifuncțional de Sănătate „Sfântul Nectarie“. Noul sediu a fost construit de Protoieria Sector 6 Capitală, în colaborare cu Primăria, Consiliul local și DGASPC ale Sectorului 6.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns