A fost întronizat noul Mitropolit de Zambia

Duminică, 21 februarie, în capitala Zambiei, Lusaka, a avut loc ceremonia de întronizare a noului Mitropolit de Zambia şi Malawi, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan. Slujba a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Macarie, Mitropolit de Nairobi, care l-a întronizat pe noul mitropolit în numele Preafericitului Părinte Teodor al II-lea, Papă şi Patriarh al Alexandriei şi al Întregii Africi, în Catedrala „Sfântul Alexandru“ din Lusaka. La slujbă au participat locţii­torul Mitropolitului de Johannesburg şi Pretoria, Înaltprea­sfinţitul Părinte Damaschin, precum şi Înalt­preasfinţiţii Arhiepiscopi Ieronim de Mwanza și Meletie de Katanga și Preasfinţiţii Episcopi Inochentie de Burundi şi Rwanda şi Atanasie al Kenyei de Vest.

La ceremonie a asistat şi ministrul dezvoltării din Zambia, domnul Emerine Kabanshi, care a transmis mesajul de felicitare al preşedintelui ţării. Deoarece ierarhii din Patriarhia Alexandriei sunt în majoritate de origine greacă, la întronizare au sosit din Grecia mai mulţi parlamentari şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale.

Noul Mitropolit de Zambia a subliniat, în cuvântarea sa: „Sunt chemat de Dumnezeu să reprezint cu demnitate Patriarhia Alexandriei şi a Întregii Africi, care îşi desfăşoară de douăzeci de veacuri activitatea în spaţiul african. Vă asigur că sunt aici ca să slujesc tuturor, să le ascult nevoile, să-i ajut în căderile şi urcuşurile lor și să transmit mesajul Evangheliei lui Hristos“.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns