A 12-a ediție națională a „Marșului pentru viață”

Pe străzile Capitalei, ca şi în alte oraşe ale ţării, s-a desfășurat sâmbătă, 26 martie 2022, cea de-a 12-a ediție națională a „Marșului pentru viață”, care anul acesta a fost intitulat „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Tineri voluntari, studenți și părinți împreună cu copiii lor au mărșăluit sâmbătă cu baloane colorate în mâini și pancarte cu mesaje pro-viață pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului din București. În aceeași zi, „Marșului pentru viață” din Capitală i s-au alăturat și alte 150 de orașe din țară, dar și din Republica Moldova.

Tema din acest an a evenimentului, „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, este inspirată din tema „Mar­șului pentru viață” 2022 de la Washington, aflat în acest an la cea de-a 49-a ediție, și a urmărit conștientizarea „nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii”, se arată pe marsulpentruviata.ro.

„La București au participat foarte mulți tineri, femei însărcinate, părinți cu copii și ne bucurăm foarte mult de acest mesaj pro-viață pe care l-au transmis. Este foarte important să se organizeze acest eveniment, dar și alte activități pro-viață, pentru că transmit un astfel de mesaj către cei din jur, dar și un mesaj de solidaritate către femeile aflate în criză de sarcină. Am mers pe partea centrală a orașului și au fost mulți oameni, atât în trafic, cât și pe stradă, care au văzut mesajele noastre de încurajare. Poate printre ei a fost o femeie în criză de sarcină care avea nevoie de ajutor”, ne-a spus Alexandra Nadane, președintele Asociației „România pentru viață”. La finalul evenimentului pro-viață, în Parcul Tineretului a avut loc concertul caritabil „Live for life” 2022, în cadrul căruia au fost strânse donații care vor fi direcționate către organizațiile implicate direct în acțiunile umanitare de ajutorare a refugiaților din Ucraina. În seara de joi, 31 martie 2022, a avut loc „Gala susținătorilor vieții”, o încununare a celei de-a 12-a ediții naționale a „Marșului pentru viață”. În cadrul evenimentului festiv, toți cei implicați în organizarea manifestărilor pro-viață, precum și componentele Centrului de Presă BASILICA al Patriarhiei Române au primit diplome în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat în mediatizarea evenimentelor desfăşurate în luna martie, dedicată vieții.

„Marșul pentru viață” se organizează anual și reprezintă punctul culminant al Lunii pentru viață (1-31 martie), perioadă în care s-au desfășurat o serie de manifestări și activități pro-viață. Anul acesta, pentru o comunicare mai clară a mesajului cauzei pe care o susțin, organizatorii au construit „o identitate vizuală unitară la nivel național”, se arată pe marsulpentruviata.ro.