8 conferințe on-line organizate de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

În perioada 16-23 noiembrie 2020, care cuprinde prima săptămână din Postul Nașterii Domnului, Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a organizat 8 conferințe on-line, în care au fost invitați ierarhi ortodocși români, cadre didactice de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul”, precum și alte perso­na­lități din viața academică și culturală din România. Prima conferință, cu tema „Iisus Hristos – plinirea prorociilor: nădejde și încurajare în vremuri de restriște”, a fost susținută în prima zi de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar marți, 17 noiembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Arhiepiscopul ortodox român al Germaniei, Austriei și Luxemburgului și Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a susținut conferința cu tema „Strategii duhovnicești de supraviețuire în timpul pandemiei”. Miercuri seara, 18 noiem­brie 2020, pr. Radu Preda a susținut conferința cu tema „Biserica și Statul. Lecții din pandemie”.

În continuare, conferințele s-au desfășurat după următorul program: joi, 19 noiembrie 2020, de la ora 18:00 – conferința cu tema „Cum să depășim frica și descurajarea ce ne cuprind în aceste zile?” susținută de prof. Adrian Opre; 20 noiembrie, de la ora 19:30 – conferința cu tema „Biserica și social-media: piatră de poticnire sau instrument misionar?”, în cadrul căreia a fost invitat jurnalistul Răzvan Bucuroiu; 21 noiembrie de la ora 19:30, conferința cu tema „Maica Domnului Vindecătoarea, Bucuria cea neaștep­tată”, în cadrul căreia a vorbit pr. conf. dr. Gheor­ghe Holbea; 22 noiembrie, ora 19:30 – conferința „Nașterea Mântuitorului, reînrădăcinarea noastră în cer?” susținută de artistul Dan Puric, iar în ultima zi, 23 noiembrie 2020, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a susținut conferința „Vestea cea bună a Nașterii Domnului într-o lume bulversată”.

Conferințele s-au desfășurat pe platforma Zoom şi au fost transmise live și pe canalele media ale Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns