„3 minute de religie” la TRINITAS TV

Un profesor de religie din județul Prahova a creat un proiect interactiv prin care să prezinte lecțiile de religie în perioada pandemiei, intitulat „Minutul de religie”. Ulterior a ajuns la „3 minute de religie”, sub forma unor filmulețe care îmbină elementele grafice cu informațiile religioase, expuse toate într-un mod jucăuș, concis, cât mai pe înțelesul copiilor.

 

Florin Zărnescu predă religie la Școala Gimnazială „Matei Basarab” din comuna Brebu, județul Prahova. Dorul de copii și lipsa interacțiunii l-au determinat să vină cu ceva nou, mai personal față de platformele de învățare pe care elevii le au la dispoziție, întrucât consideră că față de alte materii religia necesită relaționare.
Așa a luat naștere seria de filmulețe ­„3 minute de religie”.

„De multe ori, la școală, dădeam poveștilor și o componentă vizuală și făceam benzi desenate pe tablă, ca să le fie mai ușor copiilor de urmărit, să nu se plictisească și totodată să nu fie nevoie să scrie prea mult. Am păstrat stilul și creez lecțiile cu gândul la copiii mei de la clasă, gândindu-mă ce li s-ar părea lor interesant. Încep cu documentarea, structurarea, apoi desenez, înregistrez vocea, înregistrez chitara, adaug animații și le îmbin. Pentru mine cel mai important este să le ofer o altă perspectivă elevilor, să transmit un pic de blândețe, pace, bucurie și dragoste”, a menționat Florin Zărnescu, inițiatorul proiectului.

În spatele a 3 minute de religie se ascund câteva ore bune, uneori două sau trei, alteori până la opt ore de muncă, în funcție de temă și de complexitate. La realizarea clipurilor, profesorul Florin Zărnescu are un ajutor de nădejde, soția sa, Ligia. Aceasta este la rândul său cadru didactic, iubește copiii și împă­r­tășește aceleași valori cu soțul său.

Florin și Ligia Zărnescu au realizat până acum 60 de clipuri, însă nu se opresc aici. Vor continua proiectul și după reluarea activităților la școală, pentru că își doresc să capteze atenția copiilor în mediul on-line, acolo unde cei mici își petrec o bună parte din timp. Puteți urmări cele 3 minute de religie la TRINITAS TV de luni până vineri, de la ora 13:00, dar și pe pagina de ­Facebook „Minutul de religie”.

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns