Joi, 3 martie 2016, la Suceava s-au sărbătorit 25 de ani de la data întronizării în treapta de arhiepiscop a Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen Suceveanul.

După cum ne-a declarat Doina Ciobanu, corespondent TRINITAS TV, cu această ocazie a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Arhiepiscopală închinată Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava de către chiriarhul locului, înconjurat de preoţi şi diaconi, ca semn de slavă şi mulţumire adus Preasfintei Treimi pentru toate darurile revărsate asupra Eparhiei Sucevei şi Rădăuţilor. La finalul serviciului liturgic, IPS Părinte Pimen a dat anafură şi a binecuvântat credincioşii prezenţi, primind ca semn de preţuire buchete de flori.

Pe data de 10 ianuarie 1982, prin decizia Sfântului Sinod, arhimandritul Pimen Zainea a devenit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Hirotonirea întru arhiereu a fost urmată de alegerea sa ca Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor la 24 ianuarie 1991, întronizarea având loc pe 3 martie, în acelaşi an. În activitatea sa de arhiepiscop, IPS Părinte Pimen a redeschis mănăstiri, a fost alături de ctitorii de biserici, schituri şi noi mănăstiri, a îmbogăţit literatura religioasă cu pagini adresate tuturor categoriilor de vârstă din societate. Problemele sociale sunt permanent prezente pe agenda de lucru a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Pimen, fiind tot timpul alături de victimele calamităţilor naturale sau de persoanele vârstnice, cu dizabilităţi, singure sau abandonate.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Inserati termenul dorit si apoi apasati tasta Enter